
Wilt u uw energiegebruik fors verlagen en tegelijk uw COâ‚‚-uitstoot minimaliseren?
Tijdens dit event ontdekt u hoe hoogtemperatuurwarmtepompen uw productieomgeving duurzamer en efficiënter kunnen maken. U krijgt inzicht in de nieuwste technologische ontwikkelingen, ziet inspirerende praktijkvoorbeelden én u krijgt de kans om kennis te maken met mogelijke partners die u kunnen begeleiden in de implementatie van deze oplossingen.
Bovendien bieden we u een exclusieve blik op een innovatief laboprototype dat warmte opwaardeert van 100°C naar maar liefst 200°C, op basis van Hâ‚‚O/NH₃.
​
Ontdek de toekomst van industriële warmte en zorg dat u er bij bent!
16 mei 2025
13.30 - 18.30h
UGent Campus Kortrijk
Graaf Karel de Goedelaan 5, 8500 Kortrijk
​
​

Programma
13.30 - 14.00 |
Ontvangst en koffie
14.00 - 14.15 |
Verwelkoming door Prof. Steven Lecompte
14.15 - 15.15 |
Inspiratiesessie - deel 1
-
Verduurzaming van de voedingsindustrie mbv innovatie
Lars Roba | FlandersFood​
-
Hoe warmtepompen passen in een vergroeningstraject
Frank Koninckx | Enersangi​
-
Safety engineering en compliance met (toekomstige) koudemiddelen
Benjamin De Vis | Prohead Engineering​
15.15 - 15.45 |
Koffiepauze
15.45 - 17.00 |
Inspiratiesessie - deel 2
-
Ammonia and pentane cascade heat pump in Stella polaris AS (in English)
Miguel Ramirez | TNO​
-
MVR technologie
Margot Gutscoven | Atlas Copco​
-
Implementatie van een 135°C n-pentaan warmtepomp
Benny Holemans & Bart Aerts | Tiense Suiker​
-
Chemische warmtepompen tot 200°C
Wouter Duycheyne | Qpinch​
17.00 - 18.30 |
Bezoek aan prototype 200°C H2O/NH3 warmtepomp & afsluitende netwerkdrink

Dit event richt zich op professionals uit de industriële sector en andere potentieel geinteresseerden. Kostprijs deelname = 150 euro
Organisatoren
Dit event wordt georganiseerd door de vakgroep Sustainable Thermo-Fluid Energy Systems (STFES) van de Universiteit Gent, in samenwerking met de projecten UpHeat-INES-2 en Rethink Energy 4 Food.

